Snacker® Komkommer

Je eigen komkommers kweek je met de Snacker® Komkommer. Bij aankoop is de plant zo'n 60CM hoog en bevat hij minimaal 3 gele bloemetjes met mini komkommertjes. De plant kan op de vensterbank of keukentafel worden gezet en vanaf half mei ook in de tuin. Onze Snacker® komkommer is een sterke plant omdat hij geënt is op een sterke onderstam. Het is een snel groeiende plant die uit zich zelf met de juiste verzorging meerdere nieuwe komkommertjes zal produceren. De vruchten bestaan voor het grootste gedeelte uit water de plant heeft dus voldoende water nodig. Zorg er voor dat de pot kluit goed vochtig blijft. De komkommertjes kunnen het beste worden geplukt met de handen of een schaartje als ze zo'n 10cm lang zijn. Laat uw kinderen ervaren hoe de komkommers 

groeien, laat ze de komkommers plukken en bereiden in gerechten. Super interessant en groenten eten wordt opeens een stuk leuker! 

  • Wanneer de Snacker® komkommer op een acceptabele lengte is kan de plant getopt worden. Knip de kop van de plant af die boven de stok uitgroeit, hier door zal de plant stoppen met in de hoogte te groeien en nieuwe scheuten aanmaken. Op de scheuten zullen weer nieuwe komkommertjes groeien. 
  • Wanneer de Snacker® komkommer wel mag uitgroeien tot een grote plant geef hem dan meer de ruimte door hem over te potten in een grotere pot. Geef de plant extra steunmateriaal waar hij zich aan vast kan hechten. 
  • Als de Snacker® komkommer te groot wordt kan de plant terug gesnoeid worden laat wel voldoende bladeren zitten. 

De frisse, stevige komkommertjes zijn heerlijk als tussendoortje voor op school of naar het werk. Maar kunnen ook verwerkt worden in salades of heerlijke gerechten. 

 

Wist u dat onze Snacker komkommer wel zo'n 400 tot 500 mini komkommertjes het hele seizoen door kan produceren!