Snacker® Tomaat

Met de Snacker® Tomaat kweekt u thuis overheerlijke, smaakvolle en stevige tomaatjes. Bij aankoop is de plant ongeveer 40cm hoog en vol met cherry tomaatjes die al beginnen te kleuren. De Snacker® Tomaat staat leuk op de vensterbank of keukentafel maar kan ook prima in de tuin op een zonnige goed bemeste plek. De Snacker® Tomaat kan niet tegen de vorst vanaf half mei kan de plant in de tuin gezet worden. Laat uw kinderen ervaren hoe de tomaten groeien, laat ze de tomaatjes plukken en bereiden in gerechten. Super interessant en groenten eten wordt opeens een stuk leuker!

De Snacker® Tomaat is heerlijk als tussendoortje waarbij ze zo van de plant afgeplukt kunnen worden. Maar ze zijn ook heerlijk in pasta's, salades of op een zelf gemaakte pizza! Wanneer de tomaatjes mooi rood van kleur zijn geworden zijn ze klaar om geplukt te worden! 

 

Plant verzorging

Zet de Snacker® Tomaat op een zonnige plek binnen of buiten. Zorg ervoor dat de potkluit altijd goed vochtig blijft, geef daarom in droge periodes extra water. In de loop van het seizoen kan het oude of overtollig blad gesnoeid worden. Wanneer de plant groter wordt is het raadzaam om de Snacker® Tomaat in een grotere pot te plaatsen. Hier door zal de groei gestimuleerd worden omdat hij meer de ruimte krijgt dit zal dan ook leiden tot nieuwe bloemen en vruchten. Bij ons in de kas zorgen de bijen voor de bestuiving, in de tuin zullen de insecten het zelfde doen maar als de plant binnen staat kan de plant bestuift worden door op de tak bij de bloemen te tikken. 

 

Tomaten weetjes