De Snacker! Komkommer is leuk op de vensterbank of keukentafel maar u kunt hem ook prima in uw eigen tuin op een zonnige en goed bemeste plek planten. De Snacker! komkommer kan niet tegen vorst of extreme nattigheid, vanaf half mei kunt u de plant perfect in de tuin zetten. 

De vruchten van de Snacker! komkommer bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Voldoende water en voeding zorgen voor een goede productie en ontwikkeling van de Snacker komkommers. Als de bladeren slap hangen betekend het dat de plant te weinig water heeft gekregen, probeer dit te voorkomen door voldoende water te geven. Met donker weer hoeft u de plant niet veel water te geven, maar wanneer het licht en warm is heeft de Snacker! komkommer extra water nodig. Door middel van plantenvoeding die u kunt kopen bij elk tuincentrum, zorgt u ervoor dat de Snacker! komkommer sterk en gezond blijft. Let er wel op dat te veel voeding ook schade kan aanrichten, lees dus goed de gebruiksaanwijzing. De Snacker! wordt geleverd in een 15 cm plastic pot met gaten aan de onderkant. Dit is om ervoor te zorgen dat overtollig water weg kan lopen. Als u de Snacker! in deze pot op uw parket neerzet dan zal het vocht schade kunnen aanbrengen. Zet daarom de Snacker! in een sierpot, dit geeft uw plant ook extra uitstraling.

U kunt de vruchten het beste oogsten met een aardappelschilmesje. Het voordeel daarvan is dat er een mooie strakke wond gemaakt wordt die snel kan herstellen. Voor kinderen zal wellicht een schaar de beste methode zijn. Laat uw kinderen ervaren hoe de komkommers groeien, laat ze de komkommers plukken en bereiden in gerechten. Super interessant en groenten eten wordt opeens een stuk leuker! 

Bewaar komkommers niet in de koelkast. Komkommers kunnen niet zo goed tegen kou, ze verliezen hun kwaliteit en worden slap. Je kunt ze het beste bewaren op een koele maar donkere plaats. Bijvoorbeeld de kelder of een voorraadkast. Een week bewaren moet zeker kunnen, zeker als ze verpakt zitten in krimpfolie.

Wat te doen als de Snacker! komkommer veel te groot wordt?

  • Wilt u de lengte van uw Snacker komkommer houden zoals die is, dan zult u hem moeten toppen. Knip de kop van de plant af die boven de stok uitgroeit. Het resultaat zal zijn dat de plant bovenin weer nieuwe scheutjes aanmaakt die in verloop van tijd weer nieuwe komkommertjes zullen geven.
  • Geef uw Snacker! komkommer de ruimte. Als uw plant groter mag worden, kunt u een grotere stok in de pot neerzetten waardoor de Snacker! komkommer verder kan groeien. Of u spant een draadje (liefst van jute) aan het plafond of gordijnrails, en wikkelt dat om de plant heen. De Snacker komkommer zal dan af en toe wat hulp nodig hebben om ingedraaid te worden. Indraaien is de kop om het draadje wikkelen. Let op: voorzichtig en niet te strak zodat er geen schade aan de stengel ontstaat.
  • Uw Snacker komkommer wordt te groot. In dit geval kunt u rustig uw Snacker komkommer terugsnoeien tot de grootte die u wilt hebben. Laat uiteraard voldoende groene bladeren aan de plant zitten, want dat zijn de zogenaamde longen van de plant.

 

Voedingswaarde: (per 100gr)
Energie 34 KJ, 8 Kcal
Eiwit 0,8 g
IJzer 0,2 mg
Koolhydraten 1,2 g
Natrium 5 mg
Calcium 18 mg
Vezels 0,7 g