Recept

Tomatensalade met komkommer, verse kruiden en rode ui

Ingrediënten
500gr Snacker! Tomaatjes
5 Snacker! komkommertjes
1 kleine rode ui
1 eetlepel rode wijnazijn
wat munt, basilicum en/of dragon
1 eetlepel fijngehakte bieslook
Grof zeezout
Extra vergine olijfolie
Zout en peper 

Bereiding

Snij de ui heel fijn. Meng in een kommetje de ui met de azijn en zout. Laat dit mengsel 10 minuten staan, giet af en gooi de azijn weg. Snij de Snacker! tomaatjes in kleine partjes en de Snacker! Komkommers in schuine plakjes. leg de tomaten en de komkommer in een grote schaal. Verdeel de gemarineerde ui hierover, samen met de verse kruiden. Bestrooi met een flinke snuf zeezout en besprenkel met lekker veel olijfolie.

In het zuur. De dungesneden ui in deze salade wordt licht in het zuur gelegd. Door het beetje zuur wordt de overheersende uiensmaak wat milder, zonder dat de azijnsmaak de overhand krijgt. De smaak van de ui zorgt ervoor dat de zoete, sappige smaak van de tomaten extra goed uitkomt.